2009. április 28., kedd

Hogy a fenébe készüljek magyar érettségire?

2009. ápr. 27. 16:13

Tényleg fogalmam sincs.. létezik az, hogy sehogy?? Megnéztem az utóbbi évek május-júniusi érettségijeit - már az elemzéseket. Igazából mindegyikhez hozzá tudta volna szólni. Még a legnhezebb az volt, amikor X és Y (nem emlékszem a nevekre) két versét kellett összehasonlítani, és mind a kettő a Thaliarchushoz c. versből merít. Ja, igen, az egyik Berzsenyi volt - ott ugye elmondja az ember, hogy klasszicista, antik kultúra, stb-stb, a másik meg teljesen a Horatius által írt Thaliarchushoz jelenkorba helyezése volt - és mivel 1947-ben írta, azt is hozzátette, hogy most nem kell tartani a bombáktól.. na, mondjuk örültem volna, ha a Horatius-félét is odateszik, mert ha jól emlékszem, abban is van valami olyasmi, hogy nincs háború..

Hopp, nincs. Na mindegy. A másik nehezebben Juhász Gyula és Vajda János emlékezéshez való hozzáállásáról kellett beszélni.

Szóval, most azt találtam ki, hogy kiírtam Ady fontosabb verseit, meg Juhász Gyuláét, és akkor így végigmegyek azokon, akikre nem emlékszem annyira, pl. Tóth Árpád, Vajda János, talán Berzsenyi, meg ilyesmik..

Na, most eszem, meg talán matekozom, ha addig nem ér Eszter ide.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése